Новини лікарні

Надскладну кардіохірургічну операцію з одномоментного протезування аорти успішно провели у ВОКЛ ім.М.І.Пирогова

Надскладну кардіохірургічну операцію з одномоментного протезування аорти успішно провели у ВОКЛ ім.М.І.Пирогова

26 жовтня командою Центру серцево - судинної хірургії у Вінницька обласна клінічна лікарня імені М. І. Пирогова на чолі з Олегом Сергійчуком сумісно з колегами з Національного інституту серцево – судинної хірургії ім..М.М.Амосова вперше на Вінничині успішно виконано надзвичайно складну кардіохірургічну операцію з одномоментного протезування (виправлення патології) висхідної аорти, дуги аорти, всіх судин дуги аорти, й низхідної грудної аорти методикою Frozen Elephant Trunk, пацієнту 39 років з діагнозом розшарування (дисекції) дуги аорти.

Ділянка дуги аорти є однією з найбільш важких і небезпечних для життя зон ураження. Сьогодні 8-ма доба після операції, пацієнт почувається задовільно, проходить реабілітацію у стаціонарі.

Вдалий досвід лікування комплексної патології аорти використовуючи надсучасний, високотехнологічний одномоментний гібридний підхід – операцію Frozen Elephant Trunk дозволить лікарям ВОКЛ ім..М.І.Пирогова й надалі впроваджувати успішне лікування надскладних патологій аорти й рятувати ще більшу кількість громадян України.

Дякуємо Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова та директору НІССХ ім. М.М.Амосова Василю Лазоришинцю , а також колегам з НІССХ ім. М.М.Амосова Віталію Кравченко, Юрію Тарасенко, Третяк Олександру за підтримку та плідну співпрацю.

Також окрема подяка Міністерство охорони здоров'я України, НСЗУ Національна служба здоров'я України, Департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА та Ольга Задорожна , Вінницька обласна державна адміністрація та Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА, Вінницька обласна Рада та Вячеслав Соколовий - голова Вінницької обласної Ради за постійну підтримку розвитку медичної галузі Вінничини.

Відео з операції можна переглянути на сторінці закладу у Facebook за посиланням Надскладна кардіохірургічна операція протезування аорти

новини

Нам пишуть

Прийом спеціалістами поліклініки

+38 (063) 47-13-253