Новини лікарні

Операція реконструкції та ендопротезування кута та гілки нижньої щелепи з використанням біо-інженерних технологій

Операція реконструкції та ендопротезування кута та гілки нижньої щелепи з використанням біо-інженерних технологій

Продовжуємо впроваджувати інноваційні методики і техніки в медицині Вінничини. В тому числі в лікуванні пацієнтів з травмами і дефектами кісток обличчя.
Унікальна для Вінничини операція напрямку щелепно-лицевої реконструктивної хірургії була проведена на базі Вінницької обласної клінічної лікарні ім.М.І.Пирогова.
Реконструкція та ендопротезування кута та гілки нижньої щелепи з використанням біо-інженерних технологій та індивідуального пацієнт - специфічного титанового імплантату провели спеціалісти Клінічного відділення щелепно-лицевої хірургії ВОКЛ ім.М.І.Пирогова, на чолі з Олександр Кобяков .

11.jpg

Підготовка до операції включала 3D планування, 3D моделювання, друк 3D моделей і шаблонів та друк індивідуального титанового імплантату за даними ком'ютерної томографії пацієнта з багатоуламковим переломом кута та гілки нижньої щелепи, посттравматичною деформацією і дефектом нижньої щелепи, дефектом контурів нижньої третини обличчя.

12.jpg


Сучасна реконструктивна хірургія - це кропітка, послідовна і злагоджена співпраця хірургічної команди з біоінженером, завдяки чому вдалося забезпечити прогнозованість результатів оперативного втручання, відновити анатомічну цілісність нижньої щелепи, функціональну спроможність (відкривання рота, дикцію) та відновити контури нижньої третини обличчя з метою гармонізації і естетичності обличчя.
Активно розвиваємо напрям реконструктивної хірургії голови та шиї на базі ВОКЛ ім.М.І.Пирогова задля підвищення доступності якісної медичної допомоги пацієнтам з травмами та деформаціями кісток обличчя різного генезу.

10.jpg


















новини

Нам пишуть

Прийом спеціалістами поліклініки

+38 (063) 47-13-253