Новини лікарні

Перше пересаджене на Вінниччині серце дає ритми життя!

Перше пересаджене на Вінниччині серце дає ритми життя!

У КН"Вінницькій обласній лікарні імені М. І. Пирогова Вінницької обласної ради" відбулася знакова подія. Разом зібралися медики та реципієнт, якому вперше у Вінницькій області пересадили серце від померлого донора.

Завдяки спільній і злагодженній  командній роботі колег трансплантологів Національного інституту серцево-судинної хірургії на чолі з академіком Василем Лазоришинцем, працівників Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І. Пирогова, Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова, операція пройшла успішно.

- Вдячний Василю Лазоришинцю - директору Національного Інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова за професійну допомогу у проведенні операції. Вдячний нашому Національному медичному університету за підтримку у цьому напрямку. За 8 місяців цього року у нашому закладі уже проведено 9 трансплантацій, з них 7 нирок, печінка і серце. Ми активно розвиваємося і маємо амбітні плани по трансплантації органів. Єдине, хотілося б більше інформувати населення про донорство. Бо медики готові сьогодні працювати. І держава забезпечує БЕЗОПЛАТНУ для донорів та реципієнтів трансплантацію. Питання залишається за згодою родини потенційних донорів, - зауважив директор ВОКЛ ім. М.І. Пирогова Василь Паненко.

А директор Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова Василь Лазоришинець додав, що у першій на Вінниччині трансплантації серця брали участь 15 співробітників Інституту ім. Амосова.

- Була проведена потужна робота, успіхи якої ми сьогодні можемо оцінити. Вдячний колективу Вінницької обласної клінічної лікарні за плідну багаторічну співпрацю. А це понад 600 спільних операцій за 8 років у цьому регіоні. Готові і надалі разом рятувати життя нашим громадянам! - відзначив Василь Лазоришинець.

Присутній на прес-конференції голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзом повідомив, що одна така трансплантація обходиться державі близько 2 млн грн. А директорка департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна інформувала, що НСЗУ сьогодні розглядає питання по контрактуванню такого виду послуг:

- Впевнена, що Вінницька обласна клінічна лікарня стане флагманом надання медичних послуг на найвищому державному рівні. Тут працюють люди, які горять своєю справою, - відзначила роботу колективу лікарні Ольга Задорожна.

Але найбільше позитивних вражень від цієї події у самого раципієнта. Сергій розповів журналістам, що мав вродженну ваду серця. У 2016 році йому зробили першу операцію по заміні клапану. Потім ще дві.

- Я розумів, що моєму серцю залишилося не довго. Тому коли мені запропонували їхати у Вінницю на пересадку, без вагань погодився. На третю добу після операції гуляв по палаті. Ще через тиждень був випасаний на реабілітацію. А потім і додому. Вдячний кожному, хто був задіяний у цій трансплантації. Мав можливість подякувати і дружині донора за її важке, але дуже важливе рішення врятувати інші життя. На власному прикладі хочу показати суспільству користь трансплантології, - поділився своїми враженнями 48-річний киянин Сергій.

Під час УЗД діагностики журналісти мали можливість почути, як б'ється трансплантоване серце. А воно дає ритми життя!

новини

Нам пишуть

Прийом спеціалістами поліклініки

+38 (063) 47-13-253