Новини лікарні

Щотижнева загальнолікарняна оперативна нарада медичного колективу 06.06.2019

Щотижнева загальнолікарняна оперативна нарада медичного колективу 06.06.2019

06.06.2019р.у Вінницькій обласній клінічній лікарні імені М.І.Пирогова відбулась чергова щотижнева загальнолікарняна оперативна нарада медичного колективу, де були обговорені питання:

31.05.2019р. за участі представників медичної галузі Одеської, Вінницької, Миколаївської та Херсонської областей, відбулась Міжрегіональна нарада з питань впровадження програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році. Нараду провели заступник та радник Міністра охорони здоров’я України Павло Ковтанюк і Матвій Хренов, а також голова НСЗУ Олег Петренко. Основна мета заходу – представлення бачення щодо основних складових державної програми медичних гарантій та підготовка закладів охорони здоров’я до наступного етапу реформ, що розпочнеться з 2020 року.

З впровадженням програми медичних гарантій змінюється механізм фінансування медичного обслуговування населення: замість медичної субвенції оплата за договорами про медичне обслуговування населення з НСЗУ, базуючись на принцип «гроші йдуть за пацієнтом». Модель послуги передбачає прості договірні відносини між закладом і НСЗУ. Підставою для оплати буде не кошторис, а кількість послуг, які надані пацієнтам. Пріоритетами програми є пологи та неонатальна допомога, неінфекційні захворювання (серцево-судинні, онкологія, цукровий діабет, астма), інфекційні захворювання.

новини

Нам пишуть

Прийом спеціалістами поліклініки

+38 (063) 47-13-253