Новини лікарні

Щотижнева загальнолікарняна оперативна нарада медичного колективу

Щотижнева загальнолікарняна оперативна нарада медичного колективу

27.09.2018 у Вінницькій обласній клінічній лікарні імені М.І.Пирогова відбулась чергова щотижнева загальнолікарняна оперативна нарада медичного колективу, де були обговорені важливі питання:

  1. МОЗ України проводить конкурс на зайняття вакантних посад фахівців з питань реформи ( наказ № 1690 від 17.09.2018 та № 1691 від 17.09.2018)
  • Генеральний директор Департаменту медичних послуг.
  • Генеральний директор Департаменту громадського здоров’я,
  • керівники експертних груп з питань: надання первинної медичної допомоги; вторинної і третинної; громадського здоров’я; реформування служби крові; по розвитку профілактичних програм інфекційних та неінфекційних захворювань, імунопрофілактики, та інше.
  • Державні експерти з питань реформування системи охорони здоров’я.
  1. Повідомлення МОЗ України від 24.09.2018р. «Як змінюється система реабілітації в Україні».
    Впроваджується міжнародна класифікація функціонування. Розпочався процес навчання лікарів (фахівців з реабілітації). Запроваджується система раннього втручання з використанням міжнародних тестових систем. Розроблено концепцію реформи реабілітації, де ґрунтовно описано всі етапи – від отримання захворювання до моменту визначення статусу по МКФ. Командна робота різних міністерств (лікар, медсестра, психолог, соціальний працівник)

Розпочалась підготовка нових професій за напрямками: «Лікар фізичної та реабілітаційної медицини», «ерготерапевт», «фізичний терапевт». Затверджені Положення про поліативно- реабілітаційні центри для дітей. Психологічна допомога ветеранам Операції об’єднаних сил, які потребують допомоги з адаптацією до мирного життя.

  1. Повідомлення про публічне обговорення проекту Постанови КМУ «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з медичної практики і визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду». Затверджуються критерії для оцінки ризиків (високий, середній, низький).

новини

Нам пишуть

Прийом спеціалістами поліклініки

+38 (063) 47-13-253