Новини лікарні

З самого серця видалили металевий уламок

З самого серця видалили металевий уламок

З самого серця видалили металевий уламок та врятували життя пацієнту, постраждалому від війни.

Пацієнт отримав поєднану торакоабдомінальну травму. У Вінницька обласна клінічна лікарня імені М. І. Пирогова після дообстеження було виявлено стороннє тіло - металевий уламок правого шлуночка серця, який міг щомиті викликати складні і незворотні ускладнення. Тож уламок потрібно було негайно забрати.

Picsart_23-12-15_12-06-19-990.jpg

8 грудня командою кардіохірургів ВОКЛ ім. М.І.Пирогова сумісною з колегами Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М.Амосова успішно виконано надзвичайно складну кардіохірургічну операцію - видалення металевого уламку з порожнини правого шлуночка серця. Операція проводилася на працюючому серці пацієнта без зупинки кровообігу, тоді як зазвичай подібні оперативні втручання проводяться на штучному кровообігу.

IMG-c7a5ddd706c360a92e1bda6107bf63e1-V.jpg

Провівши складну високотехнологічну операцію на працюючому серці, кардіохірургам вдалося успішно видалити металевий уламок з порожнини серця. Наразі пацієнт почувається добре, проходить післяопераційну реабілітацію та готується до виписки.

Дякуємо Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова та директору НІССХ ім. М.М.Амосова Василь Лазоришинець за підтримку та плідну співпрацю.

Також окрема подяка Міністерство охорони здоров'я України, НСЗУ Національна служба здоров'я України, Департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА та Ольга Задорожна, Вінницька обласна державна адміністрація та Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА, Вінницька обласна Рада та Вячеслав Соколовий - голова Вінницької обласної Ради за постійну підтримку розвитку медицини Вінничини.

новини

Нам пишуть

Прийом спеціалістами поліклініки

+38 (063) 47-13-253