Новини лікарні

Артроскопічне малоінвазивне лікування травми колінного суглобу у Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. М.І.Пирогова.

Артроскопічне малоінвазивне лікування травми колінного суглобу у Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. М.І.Пирогова.

Пацієнт звернувся з важкою застарілою комбінованою травмою колінного суглоба – пошкодженням зовнішнього та внутрішнього менісків, розривом задньої хрестоподібної зв`язки, яка є основною стабілізуючою структурою колінного суглоба. Лікування такої патології в сучасній медичній практиці прийнято виконувати артроскопічним методом.

Артроскопічна хірургія – інноваційний найменш травматичний хірургічний метод відновлення функції суглоба, який використовується в сучасній травматології та ортопедії. Даному методу віддають перевагу всі провідні фахівці та клініки світу, в тому числі і спеціалісти ВОКЛ ім. М.І.Пирогова.

Оперативне втручання виконується закрито, під контролем артроскопа, вимагає наявності сучасного обладнання та відповідних хірургічних навичок.

1000037623.JPG

Під час операції усунута проблема з менісками та проведена пластика задньої хрестоподібної зв`язки коліна з використанням трансплантата сухожилля напівсухожильного та\або тонкого м’язу пацієнта, який за міцністю повністю відповідає нормальній хрестоподібній зв’язці. Трансплантат під артроскопічним контролем встановлено на колишнє місце – в попередньо сформовані «тунелі» в виростку кістки гомілки та стегна, за допомогою інтерференційних гвинтів, які володіють сприятливими остеокондуктивними і біорезорбуючими властивостями.

1000037669.JPG

Операція успішна - фахівцям вдалося відновити функцію та досягти стабільності колінного суглобу пацієнта.

У порівнянні з традиційними методами відкритого оперативного втручання артроскопія має істотні переваги:
• Оперативне втручання з мінімальною інвазивністю.
• Оптичні системи артроскопа дозволяють детально розглянути всі внутрішньо суглобові структури під багаторазовим збільшенням без пошкодження цілісності суглобу.
• Термін реабілітації та перебування в стаціонарі зводиться до мінімуму. Легкі навантаження на кінцівку допускаються вже на 1-3 добу.
• Відсутність рубців.
• Безпека для тканин, нервових закінчень і судин, що знаходяться поряд з ушкодженою ділянкою.

Сучасна хірургічна база та досвід фахівців ВОКЛ ім. М.І.Пирогова дозволяє надавати медичну допомогу на високому європейському рівні та досягати найвищої ефективності лікування захворювань суглобів.

Самолікування шкідливе для Вашого здоров`я!

новини

Нам пишуть

Прийом спеціалістами поліклініки

+38 (063) 47-13-253