Новини лікарні

Щотижнева загальнолікарняна оперативна нарада медичного колективу 01.08.2019

Щотижнева загальнолікарняна оперативна нарада медичного колективу 01.08.2019

01.08.2019 р. Вінницькій обласній клінічній лікарні імені М.І.Пирогова відбулась чергова щотижнева загальнолікарняна оперативна нарада медичного колективу, де були обговорені питання:

Колектив прослухав інформацію заступника головного лікаря з організації хірургічної допомоги Хребтія Я.В. «Підсумки роботи хірургічної служби за І півріччя 2019 року». Пріоритети розвитку служби: впровадження сучасних методик лікування, використання мініінвазивних технологій надання медичної допомоги, яка відповідає третинному рівню. Вдвічі збільшилась кількість ендоваскулярних втручань, а саме балонна дилятація, ротаційна тромбектомія, імплантація стент-графтів. Відбулись значні здобутки по кардіохірургії: збільшилась кількість проведених кардіографічних обстежень та стентувань коронарних артерій, проведено аорто-коронарне шунтування на працюючому серці, протезування клапанів серця з АКШ та інші.

Про зміни у фінансовому забезпеченні, які відбуваються в Полтавській обласній лікарні: фінансування за рахунок глобального бюджету (щомісячна гарантована фіксована сума, яка складає 60% від загального бюджету) та 40% це кошти, що формуються по іншому принципу – в залежності від кількості і характеристики випадків госпіталізації (пролікований хворий) на підставі звітності за кожен випадок по діагностично-спорідненим групам.

Про інтерв’ю газеті «Ваше здоров’я» радника Президента України Б.М.Радуцького «Бачення і стратегія розвитку охорони здоров’я в Україні. Пріоритети».

новини

Нам пишуть

Прийом спеціалістами поліклініки

+38 (063) 47-13-253