Новини лікарні

Унікальна для Вінничини операція на нижній щелепі

Унікальна для Вінничини операція на нижній щелепі

Унікальна для Вінничини органозберігаюча операція в ділянці обличчя проведена потужною хірургічною командою Клінічного центру щелепно – лицевої хірургії Вінницької обласної клінічної лікарні ім.М.І.Пирогова в складі Алексей Товстокорый
та Олександр Кобяков

Пацієнту з діагнозом «Амелобластома нижньої щелепи" виконана резекція нижньої щелепи з одномоментною реконструкцією післяопераційного дефекту кістковим аутотрансплантатом – власним кістковим трансплантатом з клубової кістки пацієнта.

Особливість даної операції в її органозберігаючому багатоетапному методі виконання – післярезекційна одномоментна пластика і відновлення анатомії нижньої щелепи та збереження нижньоальвеолярного нерву, який проходить в товщі нижньої щелепи і є важливим для чутливості обличчя людини. Це в свою чергу дозволяє уникнути вираженої післяопераційної деформації та порушення чутливості обличчя.

Сучасні методи лікування, досвід та унікальна хірургічна база дозволяє спеціалістам ВОКЛ ім..М.І.Пирогова досягти найкращих результатів оперативного лікування пацієнтів навіть в складних клінічних ситуаціях.

Відео операції можна переглянути на сторінці закладу у Facebook за посиланням Резекція та реконструкція нижньої щелепи

новини

Нам пишуть

Прийом спеціалістами поліклініки

+38 (063) 47-13-253