Новини лікарні

Аналогічних успішно проведених операцій мультивісцеральної резекції та реконструкції у світі налічується всього декілька.

Аналогічних успішно проведених операцій мультивісцеральної резекції та реконструкції у світі налічується всього декілька.

Унікальна для України операція мультивісцеральної резекції та реконструкції успішно виконана у Вінницька обласна клінічна лікарня імені М. І. Пирогова пацієнтці з складною онкологічною патологією.
Аналогічних успішно проведених операцій у світі налічується всього декілька.

В 2020 році пацієнтка була прооперована з приводу раку заочеревинного простору.
Весною цього року при контрольному обстеженні виявили рецидив лейоміосаркоми, яка проросла в важливі магістральні судини та органи черевної порожнини.
Лікарі сказали, що вже нічого зробити не можна.

При даному типі раку оперативне лікування – єдиний шанс на одужання, так як хіміотерапія та променева терапія мало ефективні.
У ВОКЛ ім.М.І.Пирогова після дообстеження було прийняте рішення про радикальне оперативне втручання.

Хірурічною командою ВОКЛ ім.М.І.Пирогова на чолі з Васильєвим Олегом Валентиновичем успішно проведена надскладна високотехнологічна операція радикального об`єму:
- видалення рецидиву пухлини заочеревинного простору,
- резекція нижньої порожнистої вени,
- резекція аорти,
- видалення підшлункової залози зі збереженням магістральних судин (портальна вена, черевний стовбур),
- резекція 12 - палої кишки,
- резекція верхньої брижової артерії – судини, яка кровопостачає кишківник і якщо її протягом 15 хвилин не відновити, почнеться некроз (відмирання) всієї тонкої кишки і правої половини товстої кишки. Тонка кишка життєво важлива, в ній відбуваються основні процеси всмоктування та обміну поживних речовин.

20231128_130135.jpg

Хірургам, завдяки хірургічній майстерності і професіоналізму, вдалося зберегти селезінку пацієнтки, хоча зазвичай при видаленні підшлункової залози судини селезінки пошкоджуються і селезінку доводиться видаляти.

Надважливий та складний реконструктивний етап операції включав відновлення верхньої брижової артерії, протезування нижньої порожнистої вени, ушивання аорти, відновлення жовчної протоки, шлунку та тонкої кишки.

IMG_20231219_140222_684.jpg

Операція тривала понад 12 годин. Післяопераційний період без ускладнень, пацієнтка в гарному самопочутті була виписана з лікарні додому.

20231128_124727.jpg

Високий професійний рівень хірургічної та анестезіологічної допомоги ВОКЛ ім. М.І.Пирогова дозволяє виконувати високотехнологічні органозберігаючі оперативні втручання із застосуванням новітніх технологій та методів лікування надвисокої складності. Це дає шанс на одужання та підвищення якості життя пацієнтам навіть в дуже складних клінічних ситуаціях.

IMG_20231219_140222_716.jpg

Самолікування може бути шкідливим для Вашого здоров'я.

новини

Нам пишуть

Прийом спеціалістами поліклініки

+38 (063) 47-13-253